Monday, March 12, 2012

egypt through my eyes

 Prima vacanta in egipt...eram atat  de incantata incat abia am reusit sa inchid ochii, dar si atunci  vedeam piramidele, nilul, valea regilor si toate minunatiile despre care doar citisem. iata ca acum aveam ocazia  sa le vad si sa le autentific  maretia.
 Cu adrenalina in sange  mi-am luat rucsacul si am pornit  spre aeroprt... deja in intarziere...(singura mea teama cand merg spre un aeroport este ca o sa pierd  avionul, am avut   chiar si cateva cosmaruri pe tema asta, nu stiu de ce). Din fericire nu l-am pierdut si m-am imbarcat. Mi-am cautat cuminte locul, era intre doi domni de varsta a doua, cu maini  mari si batatorite de munca  si fete arse de soare. Mai tarziu am aflat ca lucrau pe petroliere in marea  rosie, poate dinainte sa ma fi nascut eu. Le-am ascultat povestile si au fost destul de draguti sa ma avertizeze in legatura cu hotii de buzunare, sa-mi tin bunurile foarte aproape. 
 Dupa aproximativ 3 ore si 45 de min pilotul anunta ca ne pregatim de aterizare. pe geam deja se vedeau  luminile verzi de la  fiecare moschee, milioanele de masini si toata agitatia vestita a orasului cairo. Abia asteptam sa fiu printre ei.
 Dupa inca o ora deja terminasem cu viza si bagajele( viza se cumpara direct din aeroport si costa doar 15 dolari:) iar  la iesire ma astepta un sofer cu un cartonas pe care scria (gresit) numele meu. A fost mai mult decat bucuros sa imi ia bagajele si  intr-o engleza destul de ciudata imi explica unde se afla hotelul unde eram cazata. se pare ca aveam de mers aproximativ 2 ore. Ajungem in trafic si raman paralizata...masini mergand bara la bara, apoi cat mai dezordonat posibil, parand ca nu respecta sau nu exista nici macar o regula de circulatie, fiecare circuland  dupa bunul plac si claxonand fara motiv. Se pare ca e destul de usor sa iei  permisul de conducere acolo, fara a da vreun examen scris. Bunnnn :( si eu credeam ca bucurestiul e ingrozitor dpdv al traficului)
  Ajung la hotel destul de ametita din cauza " drifturilor" facute de sofer printre celelalte masini:( choar am avut si un mic accident dar soferul m-a asigurat ca se intampla in fiecare zi). Hotelul este minunat iar de la balcon pot vedea piramidele:( se numeste grand pyramid si il recomand cu caldura).
  Abia astept sa vina maine:) Voi merge la muzeul de istorie, vestit de  altfel, apoi cu siguranta o sa incerc cateva dintre felurile lor de mancare, si o sa inchei cu nilul si o plimbare in bazarul din Old Cairo:( unde  toate  "terasele" magazinele, sunt deschise non stop:)
     Later

No comments:

Post a Comment