Friday, February 3, 2012

citatul zilei



   Drumurile intelepciunii nu se prezinta in viata unuia care cere fericire sau a unui cautator de pace in sine, nici ca o autostrada larg deschisa asupra unei perspective de fericire nici ca o poteca inflorita ce te va duce in spatii insorite de libertate de implinire personala sau de bunastare.
 A alege sa te angajezi pe un drum al intelepciunii , nu pentru a rezolva marile enigme ale vietii ci pentru a evita sa te pierzi in misterele unei false  spiritualitati , asta mi se pare o miza acceptabila 
 Drumurile catre intelepciune sunt labirintice  si secrete , ele se rezerva si se stapanesc cel mai adesea cu rabdare , in timp, incet si cu respect.
  Cel sau cea care  se va angaja pe aceste drumuri se va lovi de obstacole  ca de exeplu violenta endemica a repetarilor si a conditionarilor care  ne locuiesc , teama de necunoscut nerabdarea de a descoperi , ratacirile indoielilor dar de asemenea va descoperi si va  fi insotit de cateva balize care ii vor  fi repere puternice , intalniri stimulatoare invitatii grabite care il vor ghida spre mai multa interiorizare.
  Drumurile intelepciunii marcate de curajul de  a fi si forta de a se putea confrunta cu amaraciunile neintelegerii si uneori ale solitudinii. Cel care le intalneste , care accepta sa le strabata, care se aventureaza  spre  necunoscut , spre irational, nu stie niciodata ce va putea descoperi la capat, astfel incat va trebui sa invete sa se iubeasca suficient pentru a putea fi un tovaras bun pentru el insusi...


                                                                                                              Jacques Salome

No comments:

Post a Comment